Op zoek naar antwoord op je vraag?

Dan ben je hier op de juiste plek. We hebben alle veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Per onderwerp. Zo kan jij gemakkelijk vinden waar je naar op zoek bent. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

📱 Whatsapp ons

Droogbloemen

Alle informatie die je nodig hebt over droogbloemen.

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen zijn gewoon echte bloemen, maar het vocht wordt uit de bloemen gehaald waardoor ze ‘indrogen’. Het voordeel van het indrogen van de bloemen is dat ze daardoor veel langer goed blijven dan verse bloemen. Niet alle bloemen zijn droogbloemen, er kunnen namelijk maar ongeveer 60 type bloemen gedroogd worden. Veel droogbloemen hebben hele felle kleuren omdat ze na het drogen geverfd worden. Dit gebeurt in Nederland altijd op waterbasis waardoor het niet giftig is. Losse droogbloemen zijn daardoor een heel goed alternatief voor verse bloemen. Ze gaan een stuk langer mee en er is veel aanbod is kleuren en soorten. Daarom zie je ook veel verschillende kleuren terugkomen in onze droogboeketten.

Hoe lang blijven droogbloemen mooi?

Droogbloemen blijven maandenlang mooi. Je kunt ervan uit gaan dat een droogbloemen boeket minimaal 6 maanden echt heel mooi blijft staan op de vaas. Daarna zullen er steeds meer bloemen uit gaan vallen en zullen de kleuren van de droogbloemen vervagen. Probeer de droogbloemen niet in de zon te zetten, want daar gaan de bloemen een stuk sneller van verkleuren. En probeer een droogboeket zo min mogelijk van plaats te veranderen. De droogbloemen zijn namelijk wel kwetsbaar en als je ze vaak verplaatst kan het voorkomen dat er bloemen kapotgaan of uitvallen.  

Wat zijn de voordelen van droogbloemen?

Het belangrijkste voordeel van droogbloemen is dat ze minimaal 6 maanden lang mooi blijven. Je kunt er dus een stuk langer van genieten dan verse bloemen. We hebben soms klanten die zelfs 2 jaar of langer van hun droogboeket hebben genoten. Daardoor heb je niet alleen lang plezier van de bloemen, maar bespaar
je jaarlijks ook heel veel kosten op bloemen
. In plaats van elke 2 weken verse bloemen halen, kun je het boeket nu gewoon laten staan. Ze hebben ook
geen water nodig, dus je hebt er ook bijna geen onderhoud aan. Het blijven wel echte bloemen, dus het kan wel zijn dat er van tijd tot tijd wat bloemen uitvallen. Dat zal het enige onderhoud zijn wat je eraan hebt. Kort samengevat zijn droogbloemen dus erg voordelig en gemakkelijk.

Is het boeket exact hetzelfde als op de foto?

Onze stylisten doen hun uiterste best om het droogboeket zoveel mogelijk zoals op de foto te maken. Het kan zijn dat het droogboeket wat afwijkt van de foto omdat we erg afhankelijk zijn van de inkoop op de veiling en het een natuurproduct is.

Zit er garantie op de bloemen?

We geven altijd minimaal 3 maanden garantie dat het droogboeket mooi blijft staan. Mocht het droogboeket binnen 3 maanden niet meer mooi staan, kun je altijd contact met ons opnemen! Wij kijken dan samen met jou naar een passende oplossing om hem toch weer mooi neer te zetten. Gemiddeld staat een droogboeket 6 maanden mooi in je interieur.

Kunstbloemen

Alle informatie die je nodig hebt over kunstbloemen.

Wat zijn kunstbloemen?

Heel plat gezegd zijn kunstbloemen gewoon nepbloemen. Kunstbloemen en zijde bloemen zijn hetzelfde. De namen worden vaak door elkaar gebruikt. Echte bloemen worden nagemaakt met zijden en zo krijgen we zijden bloemen. Het voordeel daarvan is dat ze jarenlang mooi blijven en je er geen onderhoud aan hebt.

Hoe is de kwaliteit van de kunstbloemen?

De kunstbloemen zijn van hoogwaardige kwaliteit en komen in de buurt van echte bloemen, maar het onderscheid blijft wel zichtbaar. Als je verwacht dat de bloemen net zo echt zijn als verse bloemen, dan raden we je aan om niet te bestellen om teleurstelling te voorkomen. De echtheid verschilt per bloem, daarom raden we aan het boeket in zijn geheel te beoordelen. We hebben per bloem een detailfoto toegevoegd zodat je zelf de kwaliteit goed kan inschatten.

Hoe lang blijven kunstbloemen mooi?

Kunstbloemen gaan tot wel 7 jaar lang mee. Mega lang dus!

We snappen dat je niet 7 jaar hetzelfde boeket op tafel wilt, maar je kunt van tijd tot tijd gemakkelijk een paar nieuwe kunstbloemen inkopen. Zo kun je een deel van de bloemen vervangen en een nieuwe look creëren.

Wat zijn de voordelen van kunstbloemen?

Zijden bloemen hebben meerdere voordelen:

  1. Je kunt er lang van genieten want ze blijven tot wel 7 jaar lang mooi
  2. Omdat het geen echte bloemen zijn, heb je geen onderhoud aan de bloemen
  3. Je hoeft niks te doen, want het boeket is kant en klaar gebonden
  4. Je bespaart honderden euro's per jaar t.o.v. verse bloemen
  5. Het is een bewuste keuze voor het milieu: zijden bloemen zorgen voor 12 keer minder uitstoot dan verse bloemen

En niet onbelangrijk: wij vinden zijden bloemen vooral ook heel mooi!

Kunstplanten

Alle informatie die je nodig hebt over kunstbloemen.

Zien kunstplanten er realistisch uit?

Ja, onze kunstplanten zijn ontworpen om er zeer realistisch uit te zien. Ze worden gemaakt met hoogwaardige materialen en technieken die de natuurlijke texturen, kleuren en vormen van echte planten nabootsen. De kunstplanten hebben zelfs subtiele details zoals nerven op bladeren en variaties in kleurtinten om het natuurlijke uiterlijk te vergroten.

Van welk materiaal worden kunstplanten gemaakt?

Kunstplanten worden vaak gemaakt van materialen zoals polyester, polyethyleen, zijde en kunststof. De bladeren kunnen worden bedekt met een speciale coating om ze er levensechter uit te laten zien. Het materiaal kan variëren, afhankelijk van het type kunstplant en het beoogde gebruik.

Wat zijn de voordelen van kunstplanten?

Zijden bloemen hebben meerdere voordelen:

  1. Je kunt er lang van genieten want ze blijven jarenlang mooi
  2. Omdat het geen echte plant zijn, heb je geen onderhoud aan de bloemen
  3. Je hoeft niks te doen, want het boeket is kant en klaar gebonden
  4. Je bespaart honderden euro's per jaar t.o.v. echte planten als je ze anders keer op keer dood laat gaan

En niet onbelangrijk: wij vinden zijden bloemen vooral ook heel mooi!

Heb ik veel onderhoud aan kunstplanten?

Over het algemeen vereisen kunstplanten minimaal onderhoud in vergelijking met echte planten. Ze hoeven niet te worden bewaterd, hebben geen zonlicht nodig en zullen niet verwelken. Af en toe afstoffen met een zachte doek is meestal voldoende om ze er fris uit te laten zien.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Hieronder vind je meer informatie over andere onderwerpen. Of neem contact met ons op via mail, telefoon of Whatsapp.

Verzending

Lees alles over verzending

Klik hier
Betalen

Lees hier alles over betalen

Klik hier
Retourneren

Lees hier alles over retourneren

Klik hier